MADRID, LA SENYORA CIUTAT

Palaus a cada plaça, ministeris a cada cantonada, estàtues culturals, esglésies amb mil retaules i museus envoltats de carnoses flors, l’he acabat definint com la ciutat senyorial. 

Qui havia de dir que Madrid em sorprendria per aquest caire tan clàssic que ha adoptat al llarg dels anys? No té cap punt de comparació amb Barcelona, són dues ciutats diferents, podríem dir que Madrid és la mare, amb un ambient més sofisticat, en canvi Barcelona podria ser la filla, on la joventut s’escola per tot arreu. 

La tranquil·litat que desprèn Madrid, és un altre punt a favor. Una netedat impecable l’acarona, sense grafits ni xiclets enganxats al terra. Pel que fa al soroll, sols es perceben els motors dels cotxes com circulen en fileres ben endreçades, no hi ha  l'intens esverament  que es viu a Barcelona. 




Palacio de Cibeles

Passejant pels racons que amaga Madrid, captes la seva part més cultural gràcies als monuments i estàtues que formen part de la història i literatura espanyoles. Cada dia centenars de turistes ja siguin d'Europa, d'Amèrica, d'Àsia o d'Oceania, o d'Espanya mateix,  queden atònits de les meravelles que albiren davant seu com el Parque del Retiro, la Plaza Mayor, el Templo de Debod, la Puerta de Alcalá, el Palacio de Cibeles, el Museo del Prado, la catedral de la Almudena, el Palacio Real, l’estàtua del Oso y el Madroño... 

Pel mateix preu, aprofiten per fer-se les típiques fotografies de record o bé per penjar-les a les xarxes socials. A més a més, trobem diferents estils d'edificis ja que han anat variant segons els moviments culturals de l'època. Però a la vegada, tots segueixen la mateixa tonalitat, res de maó.


Parque del Retiro

Pels qui pateixen per la gastronomia, no heu de patir ni pels preus ni pel tipus d’alimentació. Al ser una ciutat que rep tant turisme ha d’estar preparada, així que podreu trobar des d’un “Bocadillo de Calamares” per 3€, als típics fast-foods, a menús per 10€, i cuina d’altres països. Estan molt conscienciats amb l’alimentació sana, hi ha diferents restaurants que segueixen aquesta filosofia o bé tenen producte gluten free & lactose free, que avui dia s’està posant tan de moda. 


En un raconet ben bufó al costat del Parque del Retiro, podeu degustar el millor pastís de xocolata. És una recepta d’origen portuguès creada per Calos Braz Lopes, és sense gluten, ja que no porta farina, i amb xocolata del 70%. Què més voleu?


Millor pastís de xocolata del món



Recomanació: Visiteu Madrid quan la cultura esdevingui el vostre refugi!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada