I LES CONSIDEREM SAFATES DE MENJADORS ESCOLARS?

Els experts en nutrició de l'Esola de Salut Pública de Harvard han creat un plat que és el més adient per a la nostra alimentació. El plat hauria de contenir un 35% de verdura, 15% de fruita, 25% de cereals integrals i 25% de proteïnes saludables. 

EL PLAT SALUDABLE segons experts de Harvard
Aquesta image amb ingredients reals podria ser l'exemple d'un bon plat SALUDABLE: 
Exemple d'un PLAT SALUDABLE
Però ara bé, si hem de seguir aquest exemple, per què les safates dels menjadors escolars no tenen punt de comparació amb el plat anterior? Molts infants es queden a dinar cada dia a l'escola perquè els seus pares treballen, i confien en que l'escola donarà dinar als seus fills. Però una cosa és omplir les panxes per atipar-se i l'altre és alimentar-los correctament.

Un dels possibles inconvenients és que les safates estan mal estructurades o bé col·loquem els ingredientes en el lloc erroni quan haurien d'anar en un altre.
Els dos tipus de safates més pre
dominants als menjadors són les següents: 

Si en el plat saludable de Harvard predomina el verd, a la safata hi ha sols un 15%. 
La safata s'estructura en: 35% de carbohidrats, 35% de proteïnes, 15% de verd i 15 % de sucre (flam/suc). Aquest suc hauria de ser un got d'aigua, ja que si no és natural és considerat una beguda ensucrada. 




Tot i que la tradició marqui un primer, un segon i un postre en el dinar, un plat amb els nutrients necessaris i equilibrats, nutreix més que una safata farcida d'incoherència. Si volem que tinguin energia, nutrim-los amb seny, sense afartar-los. 




















Comentaris