Cristina Camprubí |
CRISTINA CAMPRUBÍ
Neix a Santpedor el 14 de gener de 1996.
ESTUDIANT D'HOTELERIA A L'ESCOLA JOVIAT
- Addicta a la gastronomia.
- Fan del vi.
- Amant dels dolços.
1. Quan va néixer la teva passió per la cuina?
De petita, a casa la iaia, sempre ficava el
nas a la cuina.
M’agradava observar com cuinava i solia donar-me
macarrons crus, farina i ous, perquè jugués a "cuinetes", però era massa
poc, així que arreplegava tot el que trobava a la nevera.
Quan tenia 6 o 7 anys, ja em deixava
ajudar-la i va ser aquí on la cuina va despertar-me quelcom. A més a més, m’encantava
menjar i provar-ho tot!
2. Un cuiner sols aprèn a cuinar ingredients o també ha de conèixer els seus valors
nutricionals?
Una cosa va lligada amb l’altra. No té sentit cuinar plats sense saber-ne les seves propietats i què ens aporta al cuinar-ho d'una manera o altra.
3. A l’hora d’elaborar un plat, com decideixes els ingredients? S’ha de
tenir en compte la combinació dels aliments o el valor calòric del plat?
La Cristina a la cuina. |
Quasi sempre ens guiem pels productes frescos
de temporada. Cuidem molt l’estacionalitat dels productes, i a partir d’aquí
busquem ingredients que ens aportin contrastos o similituds al plat que volem
elaborar. Ens orientem per sensacions, records o fem volar la creativitat.
L'aport calòric també hi té a veure, hem de cuidar l'aspecte nutricional per oferir allò que el nostre cos necessita.
4. El març de l’any passat vas guanyar el concurs "El Aguacate en la cocina", organitzat per la cooperativa de comercialització subtropicals Trops.
Quants estudiants d’hoteleria s’hi
van presentar?
Vam presentar-nos 125 estudiants d'arreu d'Espanya però només 12 vàrem arribar a la
final.
5. Quant temps va transcórrer des que
vas començar a treballar en el plat fins a presentar-lo?
Vam
començar a treballar en el plat un parell de mesos abans de
presentar-lo. Vaig tenir un professor de suport que sense la seva ajuda no hagués estat possible, a dia d'avui li estic molt agraïda. És més, la idea del plat va sortir d’ell i a partir d’aquí va guiar-me en la preparació.
També em posava a prova apagant-me els fogons, cronometrant el temps com si estigués al concurs, posant més sal del compte quan estava distreta, ... Perquè en un concurs i ha molta rivalitat, la gent va a guanyar.
Però he de dir que l'experiència
de preparar un concurs és molt bonica.
"Leche de tigre vegetal con ravioli de gamba y aguacate". |
7. Amb quin nom vas presentar el plat? “Leche
de tigre vegetal con ravioli de gamba y aguacate”. (En castellà perquè el concurs era a Màlaga).
- A part d’alvocat, quins altres ingredients portava? L'ingredient principal és l'alvocat però també porta: musclos, petxines,
gambes, escamarlans, quinoa, xampinyons, ají, ito togarashi, llimona, ceba
tendre i tomàquet.
- Quant temps de preparació
requereix el plat presentat? En una hora i poc, podem tenir la recepta llesta.
8. Recordes
altres plats presentats al concurs? Recordo
que hi havia:
* Un cremós d’alvocat amb sèsam garrapinyat
* Un ceviche de mero i
mango
* Una mousse d’alvocat amb xocolata blanca.
(Entre altres).
9. Qui formava part del jurat? I què valoraven?
El jurat estava format per cuiners Michelin de Màlaga, el crític gastronòmic Philippe Regol, l'amo dels plats de disseny Churchill, Stephen Kendall i l'organitzador de l'empresa Trops, Enrique Tomas.
Valoraven des de la forma de treballar dins
al cuina, la netedat i pulcritud, la presentació, el sabor, l’equilibri,
l’aspecte visual, la creativitat fins la innovació.
Cristina Camprubí guanya el 1r premi. |
10. On va celebrar-se la final? La final va tenir lloc al Castillo del Marqués, escola d'hoteleria a Valle-Niza (Málaga).
11. Quin va ser el premi?
El premi estava valorat en 2.000€ en metàl·lic, un
rentaplats per a l’escola, 300€ per a plats Churchill, un estoig amb
eines de cuina, un viatge de dos nits a Màlaga amb àpats a restaurants
d’estrella Michelin i un curs de formació de quatre mesos a Granada a l’escola Pilsa Educa.
12. Creus que guanyar aquest concurs ha marcat un abans i un després a la
teva carrera professional?
Cristina a la ràdio COPE de Màlaga. |
Presentar-se a un concurs és una experiència
molt enriquidora i a més si guanyes el primer concurs que et presentes. Sí que hi ha un abans i un després perquè a partir d’aquí, un s’exigeix més
i cada dia és un nou repte.
13. I per acabar, tens previst seguir presentant-te a més concursos?
De fet, vaig presentar-me aquest octubre passat a un
concurs de pastisseria a Madrid sobre la nata i no vaig passar a la final.
Però no em desanimo, al contrari, segueixo lluitant pel que m’agrada. Perquè la vida està plena de reptes i una porta n'obra una altra.
AQUÍ
RECEPTA DEL PLAT DE LA CRISITNA
https://www.trops.es/recetas/receta-de-la-semana/leche-tigre-vegetal-ravioli-gamba-aguacate/
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada