1. - CARREFOUR-
Entrar al Carrefour és estressant. Només entrar
les ofertes 3x2 de llaunes, pots de conserva, brics de llet, paquets de cereals,
... se’t tiren a sobre.
Un cop arribes a la illa principal, els ulls
no donen la vast de percebre-ho tot, a la dreta neveres de menjars preparats; a
l’esquerra embotits i formatges; més endavant muntanyes de fruita i verdura; i
al fons la peixateria.
I encara queden passadissos saturats de més prestatges i neveres amb desenes de productes iguals, un darrere l’altre. La
majoria d’aquests productes són processats, ja que s’han fabricat en massa i en
una producció constant, per això cal llegir les etiquetes.
Perdem el temps passejant-nos per passadissos
plens de productes però que només ens aporten calories buides. Tot allò que
ens fa estar vius, es troba en productes frescos, no en un pot de la tercera
prestatgeria que porta magnesi però si mires l’etiqueta, sols en porta 1%.
Comprem el que veiem anunciat, tot i ser conscients dels productes que NO hauríem de comprar. Ens hem habituat al més barat o allò precuinat, que només s'hagi de posar cinc minuts al microones perquè no tenim temps o preferim fer una altra activitat que està removent la paella.
Però per què hem de comprar un frankfurt? Què ens aporta? I en el cas que sigui un frankfurt 0% matèria grassa, sabem per quin altre producte han substituït aquesta matèria grassa?
La Terra ens ofereix una gran varietat
d’aliments, a partir d’aquí podem fer-ne mil modificacions, cal ser
imaginatius.
Quants plats podem crear amb un entrecot o un bistec? Com a molt podrem canviar la salsa. Quants plats poden fer-se amb una albergínia o un tomàquet? Centenars.
Quants plats podem crear amb un entrecot o un bistec? Com a molt podrem canviar la salsa. Quants plats poden fer-se amb una albergínia o un tomàquet? Centenars.
Comprem allò que ens ofereix la Terra, res que no sabem
d’on prové.
*T'aconsello provar la pasta de color: La vermella és de LLENTIES VERMELLES i la verda de pèsols. És una forma original de menjar proteïna en forma de pasta.
2. - SITUACIÓ QUOTIDIANA: -
- Jo cada matí menjo el meu entrepà de llonganissa o pernil.
- Ah si? Saps que els nutricionistes aconsellen menjar
carn vermella 2 cops a la setmana? Encara no m’has dit què dines ni què sopes,
però només amb l’esmorzar ja superes el límit.
- No però, l’embotit no és com si mengés un bistec o
una hamburguesa ...
- Però prové del porc no? Saps que pots fer-te un
entrepà de tahín, de patés vegetals, de sardines, de tofu, de llenties, ….
- Ui no, no m’atiparia i dubto que aguantés fins l’hora
de dinar.
- Ho has provat?
- No
- I a què esperes?
3. - COM MENGEM? -
Mengem perquè toca menjar, sense ser
conscients de què ens alimentem / de què comprem / de com ho preparem i de com ens ho mengem. A les hores dels àpats, aprofitem per contestar missatges o connectar-nos a les xarxes socials, així que hem menjat el plat sense ser conscients si ens ha saciat, per això repetim o mengem dos postres, tenim la sensació de tenir l'estómac buit perquè no ens hem fixat què hem ingerit.
Quan mengem, mengem. Hem de prestar atenció a la forquilla, com recull el mejar i el porta fins a la boca, com el masteguem, quin gust té, com el triturem amb les dents i l'ajuda de la llenuga i com fem una pasta abans d'empassar-nos-ho.
4. - POBLE ÉS EL MATEIX QUE CIUTAT? -
No, no és el mateix viure en un poble que en una
ciutat. En una ciutat hi ha mil temptacions a cada cantonada, i sembla que en
un poble al haver-hi menys oferta de restaurants tendim a cuinar més a casa.
Però visquis en un poble o una ciutat, com t'alimentes compte igual, des que entres per
la porta del supermercat fins que ho defeques.
5. - EL CARÀCTER -
Te n’has adonat que el teu caràcter depèn de
la teva alimentació? L'acte de menjar consisteix en nodrir les cèl·lules i donar-les-hi energia, per tan després del àpats, hauríem de poder seguir treballant sense tenir son.
Et sents igual
després de menjar una hamburguesa amb patates o un plat de quinoa amb verdures al curri? Si ho comproves, veuràs que hi ha una quantes diferències.
Si has d'estudiar (activitat fñisica mental) durant la tarda i dines una hamburguesa amb patates ...
1. És una combinanció d'aliments on es barregen hidrats + proteïna i el més probable és que t'entri son ja que necessitaràs hores per pair-ho.
2. La carn vermella és pesant i costa de digerir, per tan la tava sang estarà tota a l'estómac.
Si has d'estudiar (activitat fñisica mental) durant la tarda i dines un plat de quinoa amb verdures al curri:
1. Els ingredients et prorcionaran energia immediata.
2. Et sentiràs lleuger, sens tenir un pes a l'estómac.
3. Facilitarà la concentració.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada