PIZZA, PASTA E GELATO!

Estació central

Milà, la ciutat que combina cultura i moda  per excel·lència. 

Aquesta combinació la fa rica i aconsequeix que sigui un destí turístic idíl·lic pels amants de la història i la modernitat.

Al centre de Milà és on hi ha vida, turistes amunt i avall sense una extrema massificació. Tot i això la llengua que acaba d'embellir els carrerons de la ciutat, és l'italià: Ciao!, Buongiorno ragazza!, Prego! i Arrivederci! 



Duomo


Galleria Vittorio Emanuele II

























El clima mediterrani sol vestir la ciutat amb rajos de claror que il·luminen els monuments més reconeguts com: el Duomo, el teatre la Scala, el Castell Sforzesco, la Galleria Vittorio Emanuele II, la pinacoteca de Brera, la estació central, ... 





Teatre La Scala
Pinacoteca de Brera 
























Sandàlies Dolce Gabbana





A més, cal destacar que la ciutat està farcida de museus, galeries d'art, arcs i centres comercials com la Rinascente farcides de marques de prestigi com Guess, Dolce Gabbana, Gucci, Moschino, Valentino, Versace, etc. I per si no n'has tingut prou, pots perdre't pel Quadrilátero d'Oro, botigues on les sabates més barates valen 2.000€. 












Tramvia 







Una cosa compensa l'altra, i és que el transport públic és força econòmic dins del que cap. Un bitllet senzill de metro, costa 1,50€ dins l’àrea metropolitana. Si vols circular per l'exterior, t'hauràs d'acostumar als tramvies enlloc d'autobusos.  












Restaurant BeBop
Pel que fa als horaris, s’ha de tenir en compte que els italians dinen i sopen d'hora. Per això, busca un restaurant amb antel·lació, perquè molts obren a les 12.00h i tanquen a les 14.30h. Vesteixen els carrers amb taules i cadires, col·locades a la perfecció, com si fossin un puzzle, amb una flor que al centre de la taula per donar més caliu als clients. A l'hora d'escollir, veuràs que ofereixen desenes de plats de pasta i pizza per escollir i a més a més el plat típic de Milà, "Cotolleta alla milanese". Per altra banda, si ets més cosmopolita, també trobaràs una gran varietat de restaurants japoneses, vietnamesos, tailandesos,… 

Per si sou indecisos, us recomano el restaurant Be Bop, un lloc encisador, amb un servei excel·lent, una carta infinita de plats italians, més amanides, carns, peixos, plats vegeterians i una formosa carta pels celíacs, amb més de 30 pizzes per escollir entre altres plats. I un preu assequible per a tothom. 


Navigli 




Val a dir que conduir no és el fort dels italians, vés amb quatre ulls pel carrer perquè alguns condueixen a 100km per hora pel bell mig de la ciutat i altres et deixen creuar en vermell. 


Els carrers tenen pocs arbres, ja que hi ha espais verds destinats al lleure i a l'esbarjo. I parlant de naatura, acosta't fins als Navigli, la petita Venècia de Milà. Podràs passejar-te amb barca pel canal o bé caminar per la vora i donar un cop d'ull a les parades de roba, llibres, joies i antiquaris.

Curiositat: Serveixen les begudes amb canyeta, fins i tot les aigües! 




Comentaris