Creus que ho saps tot sobre la patata? Si ets dels que compres el sac de patates més econòmic o aquelles patates que fan més bona cara, continua llegint.
La patata fou importada d’Estats Units i avui dia és un dels aliements més consumits al món ja que és un aliment bàsic a la dieta de moltes persones. Al mercat podem trobar-ne diferents tipus i cada una s’utilitza per un tipus de cocció en concret.
FREGIR:
La patata àgria o Kennebec, les utilitzem per fregir ja que suporten altes tempertatures. Són un estil de patata amb poca quantitat d’aigua i midó, per aconseguir-ho les deixen uns mesos sota terra abans de collir-les així perden aigua i midó. Aquestes patates són aquelles terroses, és a dir que quan les comprem encara estan enfarinades de terra. També són reconegudes com a patata vella. La patata àgria és ideal per cuinar patates fregides.
PURÉS:
La patata Monalisa és coneguda com la patata nova. La cullen ràpid, és a dir que no la deixen sota terra com la patata vella, per això té una pell més neta. Gràcies al seu aspecte físic, és la més consumida per la població. Un cop cuinada té una textura cremosa, que es desfà, per això s’utilitza per elaborar purés o bé patates al caliu.
ESTOFATS:
La patata Red Pontiac és blanca i de pell vermella amb una textura farinosa. Sol utilitzar-se per cuinar estofats.
Hi ha altres tipus de patata com la Baraka, la Spunta, la Caesar, la Desirée i la Violette però les més consumides són les esmentades anteriorment.
Així que a partir d'ara, abans de comprar patatas, fixa't bé quines compres!



Comentaris
Publica un comentari a l'entrada