ESMORZAR DOLÇ O SALAT? I NATURAL?

L’esmorzar és el primer àpat del dia i és essencial per arrencar, per tenir energia. Tot i que avui hi ha una forta controvèrsia entre si hem d'esmorzar o no, hem de pensar que el cos porta hores en repòs sense rebre cap aliment. 

Dolç o salat? El cos t’ho demanarà. Tant si és dolç com si és salat, hem d’aconseguir els gustos amb aliments saludables, res processat ni refinat.

Ha tornat el setembre, juntament amb la rutina, per a grans i petits. El cos s’ha d’adaptar altre cop a un horari després de dos mesos i mig de vacances. És una oportunitat excel·lent per aprendre a escoltar el cos i entendre què necessita a cada moment. No crec en dietes, ni que s’hagi de menjar cada tres hores, ni cinc cops al dia. Són recomanacions que hem sentit a dir, però realment hem d’atendre a les necessitats del nostre cos. Tot dependrà de la nostra activitat física i psíquica. 

Si seguim una alimentació sana, lliure de sucres, refinats, processats i embossats, el nostre organisme ho agrairà, tan a nivell físic, com emocional i intel·lectual. 


Tot seguit, trobareu una recepta d’un esmorzar NATURAL:

DUES LLESQUES DE PA DE FAJOL AMB CREMA DE XOCOLATA I AMETLLES.

És un esmorzar energètic, per a grans i petits. Els adults també es poden permetre saborejar una crema de cacau, no sols és pels infants. El podem acompanyar amb una beguda vegetal (civada, soja, arròs, coco,...) o una infusió. 

Comentaris