QUÈ ÉS EL TAHÍN?

El tahín és una crema de llavors de sèsam. Prové de la cuina asiàtica i d'Orient Mitjà però cada vegada més es troba a botigues, herbolaris i hipermercats del nostre país. 

En podem trobar de 2 tipus: 
- Tahín blanc: S'elabora amb llavors crues, per això té més propietats antioxidants. 

- Tahín torrat: S'elabora amb llavors torrades, per això el seu gust és més intens.

És essencial per preparar l'HUMMUS (puré de cigrons) i el BABA GANUSH (puré d'albergínia). També el podem menjar per esmorzar untat al pa com a substitut de l'embotit per la font d'energia que ens aporta. És un aliment ric en greix insaturat i més saludable que altres cremes, salses o mantegues.

ESMORZAR: Tot i que hàgim associat l'embotit a l'hora d'esmorzar, no significa que sigui la millor opció. Al menjar un entrepà de llangonissa, pernil dolç, mortadela, xoriç,... moltes vegades no aguantem fins l'hora de dinar, hem de picar alguna cosa fins arribar al migdia. I és perquè molts embotits del supermercat estan farcits de LACTOSA (sucre), conservants, ...

El tahín sacia, omple i allarga el tip fins l'hora de dinar. Al principi potser et costarà acostumar-te al gust, però un cop el provis i te n'adonis de tots els beneficis que t'aporta, serà el teu esmorzar ESTRELLA. 

Al ser tant natural, no conté GLUTEN, ni LACTOSA i és apre per a VEGANS I VEGETERAINS.

El podem elaborar a casa o bé comprar-lo.


MARCA: Lima (Hi ha altres marques com Naturgreen o Natursoy). 
PREU: 6,76€
PES: 500g

Un pot dura uns dos mesos, per tan, no és car si ho comparem amb un pot de Nutella.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada