Com cada any,
després dels grans àpats el dia de Nadal, Sant Esteve, Cap d'any,
Reis, arriben les postres. Si ets dels que mai menges postres, sembla
que aquests dies hagis de guardar-te un raconet per dues neules, un
tall de torró, un tros de coca, ... un dolç, vaja. Però si ets
gormand, segur que lleparies el plat fins l'última engruna de torró.
Però com sabem si són dolços bons?
TRUCS PER
SABER QUINS POSTRES COMPRAR:
1. Torrons: · De
xixona: El percentatge d'ametlla ha de ser superior al 50%.
·
Ametllat: Que el sucre no sigui el primer ingredient de l'etiqueta,
sinó dels últims.
Per exemple: Ametlles, cacau i sucre.
* Si porten mel,
serà millor que sucre blanc refinat.
2. Panettone: - Que el
primer ingredient sigui la farina.
- Que
estigui elaborat amb massa mare.
3. Neules: - Que el
sucre no sigui el primer ingredient de l'etiqueta, sinó dels últims.
4. Xocolata: Com
escollir entre 2 xocolates negres?
- Que contingui un
70% mínim de cacau.
- Que el sucre no
sigui el segon ingredient de l'etiqueta.
ALTERNATIVES
SALUDABLES PELS POSTRES DE NADAL:
- Fruits secs:
Avellanes, anacards, ametlles, nous pecanes, nous de macadàmia,
festucs, pipes pelades sense sal, figues, orellanes, dàtils, nabius,
...
- Fruita
deshidratada: Coco laminat, mango, pinya, papaia, gingebre, poma.
- Fruita exòtica:
Maracujà, pitahaya vermella, physalis, kiwano, fruita de la passió, rambutan, litxis.
(* Les podeu trobar a
fruiteries, hipermercats o Bonpreu/Esclat.*)
- Granola
- Pa de dàtil
- Pa de figues
2 PETITES
IDEES simples i senzilles:
- Agafem un dàtil o
orellana, l'obrim i posem una nou o ametlla a dins.
- Agafem paper
d'arròs, el mullem per hidratar-lo i el farcim de pinyons, poma i
orellanes que prèviament hem saltat a la paella i en fem rotllets.
Els posem cinc minuts al forn o a la paella i els servim!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada