UN BOOM MASSA HEALTHY!

“Menja sa!”, “Eat healthy”, “Fes esport!”, “Do sport”, “Menja més verd”, “Eat green”, “Elimina el sucre”, “No sugar”, … Aquest boom ens monopolitza a les xarxes socials, als mitjans de comunicació, a revistes o pel boca boca. Què està passant?

Resultado de imagen de healthy hashtagsFa temps que a l’instragram publico fotografies d’aliments, de productes, d’etiquetes, de plats, de restaurants, … Però mai he divulgat que ens etiquetem, sinó que mostro les opcions i novetats que es mouen al mercat. Aquest boom sembla ser que ens vol obligar a seguir un estil de vida vegeterià, vegà, paleo, a comprar productes: ecològics, KM0, diary free, lactose free, gluten free, sugar free, … amb tants conceptes, com no ens hem de sentir perduts?  

M’agrada compartir fotografies per pensar, per reflexionar, per tenir més informació. Hem de ser lliures i crear la nostra pròpia filosofia sense sentir-nos obligats a seguir una alimentació lliure de làctics, gluten, sucre i processats. Realment, què volem? Pertànyer a un col·lectiu o decidir què mengem?


Per altra banda, els plats tradicionals estan desapareixent. El boom ens està convencent a canviar la nostra alimentació per una més "saludable". Per això, quan anem al supermercat comprem hamburgueses vegetals, però val a dir que aquests productes són fruit del boom "menja sa" sinó no els comercialitzarien. Per tant, la indústria alimentària també ens domina i del concepte "menja sa" n'està traient els seus beneficis amb productes processats. Per tant, el boom no és tant saludable com ens fan creure. 

Llegir etiquetes és una forma per prevenir que ens enganyin, per trobar productes el més naturals possible. El dia que volem menjar gormandaries, ja les anirem a buscar, sabem quines són i on són. Però si comprem un pot d’olives que no ens el farceixin de glutàmat monosòdic (E-621) perquè les olives són la base de la dieta mediterrània. 


El menjar de l’àvia, era senzill, amb ceba, prebrot, sofregits, ous, arròs, … deixaven que l’olla fes xup-xup durant tot el matí. Si ara us venen al cap uns canelons perquè es consideren un plat tradicional, seguireu pensant que “no teniu temps” per cuinar-los entre setmana i optareu per una alternativa, una safata de canelons precuinats. Si vols uns canelons, permete’t dedicar un diumenge al matí a elaborar uns canelons farcits amb familia. 
Resultado de imagen de no sugar




Tampoc dono suport al “no sugar”. Què passa quan les dones tenim la menstruació i només volem sortir de la feina per anar-nos a comprar aquella rajola de xocolata que la pensem des de després de dinar? O ens conviden a un aniversari on tothom menja pastís, diràs que no en vols perquè t’has prohibit el sucre? I per Pasqua evitaràs la mona? I per Nadal els torrons? O unes postres de diumenge? El sucre és part de les tradicions, està present a dies puntuals al llarg de l’any i evitar-lo en aquestes ocasions pot allunyar-nos de la cultura. Creus que privar-te’n et saciarà o el contrari, et causarà ansietat? Llavors on queda el "menja sa"?

Comentaris