HI HA PROFESSORS A LES AULES?

Un mestre és un docent que s'ha format per guiar a l'alumnat d'educació infantil i primària en el seu aprenentatge.

Un professor té estudis superiors, ensenya a educació secundària i educació superior, tant a cicles formatius com a universitats. Un professor està documentat, hauria d'explicar tot el que sap i exposar els seus coneixements fins a esprémer l'última gota de saliva. Un professor educa, ensenya amb saviesa perquè ha après d'altres mestres. Si s'hi dedica vocacionalment pot arribar a fer-te estimar allò que explica.

Un tutor és un representant legal d'un menor, i té la responsabilitat d'alimentar-lo, educar-lo i formar-lo fins a ser major d'edat, tant a casa com a l'escola.

Quan ens referim al nostre professor, o bé li diem mestre o tutor, però quina és la seva figura?

La feina d'un mestre o professor, a part d'ensenyar, és acompanyar al seu alumne, guiar-lo, escoltar-lo, aconsellar-lo i apreciar-lo en tot moment. Podem dir que lluita amb tu perquè arribis a ser algú en un futur.

Avui, a moltes aules del nostre país, no hi ha mestres, ni professors, ni tutors. A les aules, hi ha recitadors d'apunts, ulls que llegeixen diapositives de PowerPoints i ànimes apagades que s'asseuen davant de l'ordinador com si treballessin de funcionaris en una oficina de correus. On s'ha esmunyit l'esperit d'orientar els alumnes? I la il·lusió de formar estudiants perquè es filtrin al món laboral?

Si un mestre o un professor no comparteix la seva admiració per la cultura, la ciència i el coneixement, per què es dedica a l'educació?

Comentaris