LAPÒNIA, UNA COMÈDIA HILARANT


(Escrita per Crisitna Clemente i Marc Angelet. Protagonitzada per Manel Sans, Meritxell Huertas, Meritxell Calvo i Roger Coma).  

Dues famílies es troben a Lapònia per celebrar el Nadal, una catalana i l'altra finlandesa. Tot i que les dones són germanes, són diferents, com el dia i la nit, com les cultures en què pertanyen. 

Què passarà la nit de Nadal quan posin els nens a dormir? Sobre què parlaran aquests quatre adults? Faran sobretaula? Parlaran? Jugaran? Llegiran? Menjaran torró o beuran glögi? 

Perquè ... el Nadal existeix? S'ha de celebrar? Hem de seguir mentint qui és el pare Nadal o hem de creure en la màgia del Nadal? Hem de permetre'ns viure d'aquesta il·lusió o l'hem d'elidir? 

Què és mentida i què és veritat per la cultura finlandesa i per la catalana? Com dos bàndols, quina és la millor? Uns no criden, creuen no dir mentides, tenen la ment oberta i són d'estar a casa. Els altres són oberts, xerraires, cridaners, mentiders, capitalistes, ... Quina és doncs la cultura idíl·lica? 

Millor decideix-ho al final de l'obra.  

Un argument planer farcit d'humor, més aviat comèdia. Com si llegissis un llibre però en forma de teatre, i observes com evolucionen els personatges al llarg de la vetllada. Les expressions facials, el llenguatge no verbal i el to de cada veu fan l'espectacle rodó. 

Comentaris