LA CADUCITAT I ELS NUTRIENTS SÓN LA DIFERÈNCIA.


Quina llet compres al supermercat? És la mateixa llet la que trobem a la nevera o als prestatges? Doncs no.
Resultado de imagen de llet pasteuritzada
LLET PASTEURITZADA
La llet pasteuritzada és aquella que trobem a la nevera dels supermercats. S'ha sotmès a un tractament físic a una temperatura inferior a 100ºC per tal d'eliminar la càrrega bacteriana i evitar el seu desenvolupament. Tot i això, sols se n'elimina una part, les espores produïdes pels bacteris hi segueixen presents. És per això que aquests bricks de llet sols es conserven uns cinc dies a la nevera. 


Resultado de imagen de llet uht cadiLLET ESTERILITZADA UHT
La llet esterilitzada és aquella que trobem a les estanteries dels supermercats. S'ha sotmès a un tractament físic superior a 100ºC durant uns segons per eliminar completament la càrrega bacteriana. Tot i que té una data de caducitat més llarga, fins a 5 mesos, val a dir que aquesta llet perd propietats nutritives i organolèptiques.

Tot i això, la UHT és la llet més consumida a Espanya pel seu envasat i la seva caducitat.



Comentaris

  1. De petit anàvem a la lleteria a comprar llet amb una lletera d'alumini i en arribar a casa tot seguit la bullíem. Res de brics ni d'ampolles de plàstic. De supermercats, ni pensaments. Tot fa pensar que en algunes coses haurem de fer marxa enrere. No puc endevinar de quantes d'aquestes coses que tu bé descrius.

    Es comença a parlar de supermercats sense plàstics, ja n'ha sortit algun. Com s'ho faran, amb la llet?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada