QUI MENJA BÉ? ESPANYOLS VS ANGLESOS


Fa dies que penso en com ens han acostumat: l'estàndard és esmorzar, dinar, berenar i sopar, com quan anàvem a l'escola. Però a mesura que anem creixent els hàbits canvien: estrès, feina, cotxe, responsabilitats, pressió, horaris desconcertats, ... Això comporta que la nostra alimentació variï, que ens saltem àpats, que mengem «Fastfoods», que piquem entre hores o endrapem el pot de Nutella sucant-hi galetes quan arribem a casa perquè durant el dia no ens hem nodrit i és quan els nervis decauen, et relaxes i els dolços esdevenen el teu major aliat.  

Què esmorzen els espanyols? MINI BOCADILLO O PASTA + ZUMO DE NARANJA O CAFÉ CON LECHE és l'eslògan de la terrassa de molts bars. Després d'esmorzar, a tranques i a barranques, intentem aguantar fins a l'hora de dinar. Solem dinar a la feina amb tupper i si tenim temps, fem un menú de migdia: amb un primer, segon i postres per uns 12€ aproximadament. Per pair-ho necessitem un break, una mitja hora més per digerir els aliments i a vegades costa recuperar la concentració el que queda de tarda. Cap a les 18.00h piquem algun sucre simple o carbohidrat processat (barreta de cereals, palitos, brioxeria, tortitas de blat de moro amb xocoalta o iogurt, ...) per aguantar fins a l'hora de sopar. Finalment, quan arribem a casa, a les 21.00h, preparem el sopar i ens asseiem a taula cap a les 22.00h.

Ho fem bé? O ens hauríem d'emmirallar a la resta d'Europa? I si féssim un esmorzar complet i abundant com els anglesos? Abundant i nutritiu, sense fregits ni greixos saturats. Per exemple: Font de proteïna: llet vegetal (soja) o fruits secs; greixos insaturats: alvocat, tahina, llavors de chi i lli; glúcids: cereals: blat sarraí, quinoa, mill; fruita fresca o deshidratada,... Faríem un petit break per dinar i seguir treballant amb energia, sense perdre la concentració. Rendiríem molt més? Amb un esmorzar complet, amb glúcids, lípids, proteïna, vitamines i minerals, gairebé ens hauríem nodrit per tot el dia. I si féssim dues o tres petites ingestes durant el dia, no arribaríem el vespre a casa tant afamats com hi arribem. 

L'esmorzar anglès ens sembla una barbaritat, com poden esmorzar tot això? Però has pensat que per ells la barbaritat és el que dinem nosaltres?

ESMORZAR ESPANYOL                                                ESMORZAR ANGLÈS
Resultado de imagen de desayuno ingles

Resultado de imagen de desayuno español            Imagen relacionada    



                                         DINAR ESPANYOL                                               DINAR ANGLÈS

Resultado de imagen de menu de migdiaResultado de imagen de british sandwich







Comentaris