D'on és el SACHER? (Sachertorte)

QUIN ÉS L'ORIGEN DE SACHER?  
El pastís Sacher, conegut com Sachertorte, fou creat l'any 1832 per Franz Sacher, d'origen Austríac. Era un jove aprenent en una pastisseria de Viena. Un dia el príncep Klemens Wenzel von Metternich va encarregar un pastís, però el pastisser estava malalt així que Franz amb 16 anys va haver de apanyar-se a preparar el postre ell sol. En aquell moment no va tenir èxit. 
                                                                              
Però al cap de 12 anys  ....
Començà a vendre el seu pastís per Europa amb un gran èxit fins que va obrir la seva pròpia pastisseria a Viena. 

COM ÉS EL PASTÍS?
Format per dos parts de pa de pessic de xocolata separades per una capa de mermelada d'albercoc. La superfície es recobreix am un glassejat de xocolata negra així es conserva més. S'acompanya amb nata o crema chantilly. 
Imagen relacionadaResultado de imagen de apricot jam

QUINS INGREDIENTS PORTA? 
· Pa de pessic: 6 ous, 200g sucre, 100g xocolata negra (72%), 100g mantega, 100g farina i 6g llevadura
· Glassejat: 300g xocolata negra (72%) i 200g mantega.
· Trufa: 900g nata 35%MG, 400g xocolata negra (72%) i 35g sucre.
+ mermelada d'albercoc.

Resultado de imagen de ingredients tarta sacherHOTEL SACHER
Un dels seus fills, l'Eduard Sacher, va inaugurar l'Hotel Sacher. Quan aquest va morir, la seva dona Anna, va continuar amb l'hotel i la pastisseria. 

Segons es diu, quan va morir Anna Sacher al 1934, el seu fill Edward va heretar l'hotel en males condicions: en ruines i endeutat. Així que va haver de vendre's l'hotel juntament amb la recepta "Sachertorte" del seu avi Franz Sacher. Edward, arruinat, començà a treballar al Café Demel i fou aquí on va començar a elaborar la tarta Sacher pels clinets de la pastisseria. 

Finalment al 1936, es va arribar a un acord. Des de llavors, l'Hotel Sacher elabora la "Tarta Original Sacher" que s'identifica amb un segell circular. La pastisseria Demel, elabora la "Tarta Eduard Sacher" que es distingeix per un segell triangular. 


Imagen relacionadaResultado de imagen de "Tarta Eduard Sacher"
                     Porció: 6,50€                                                 Porció: 4,90€    

La diferència entre els dos pastissos són les capes de mermelada. La "Tarta Original Sacher"2 capes en el pa de pessic, en canvi, la "Tarta Eduard Sacher" sols una al centre. 

Al restaurant de l'Hotel Sacher es serveix amb nata i un Méange Vienés (Cafè Vienés). 

DIA INTERNACIONAL del SACHER TORTE: 5 de desembre. 

Receta original Tarta Sacher

*AVUI DIA HI HA MIL VARIETATS DE TARTES COMBINADES AMB DIFERENTS MERMELADES, PERÒ LES MÉS AUTÈNTIQUES SÓN LES DUES ANTOERIORS. ES CONSIDERA ORIGINAL LA QUE ES SERVEIX A L'HOTEL. 


Imagen relacionadaResultado de imagen de ingredients tarta sacher


Comentaris